Volledig scherm
© Sylvia Vos

Inwonersbelangen Woerden: ook centrumring moet veiliger

Inwonersbelangen wil dat niet alleen de kruising Oranjestraat-Wilhelminaweg wordt aangepakt, maar dat ook de centrumring op meerdere plekken veiliger wordt.

De fractie ziet met lede ogen aan dat, tegen alle verwachting in, het verkeer in de Woerdense binnenstad juist toeneemt. Met alle gevolgen voor de verkeersveiligheid van dien. Alleen de gevaarlijke situatie bij de molen aanpakken voor fietsers noemt de fractie 'plakwerk' en 'kort door de bocht.'

Een van de andere gevaarlijke plekken in de ogen van Inwonersbelangen is de Nelson Mandelabrug, de verbinding tussen het Defensie-eiland en de Wilhelminaweg. Hier komen veel fietsers overheen. Zij kruisen de drukke centrumring.

Defensie-eiland

De verkeerssituatie hier wordt volgens Inwonersbelangen de komende jaren alleen maar nijpender. Het Defensie-eiland is straks helemaal volgebouwd. Bovendien komt er een ondergrondse parkeergarage.

Inwonersbelangen wil graag van het college van burgemeester en wethouders vernemen welke maatregelen het wil gaan nemen bij het Defensie-eiland. Daarnaast wil de oppositiepartij weten wat het Woerdense college de afgelopen jaren allemaal gedaan heeft om de centrumring veiliger te maken.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden