Volledig scherm
De twaalfjarige Iris (l) praat met zangeres Pleun Bierbooms. © EO

Iris (12) uit Kamerik verrast door ‘cliniclown’ Pleun

De 12-jarige Iris uit Kamerik is voor de speciale tv-show ‘Zet ‘m op!’ verrast door haar favoriete zangeres Pleun Bierbooms die in 2017 The Voice won. Iris heeft leukemie en moet elke twee weken naar het ziekenhuis voor een behandeling. Het bezoek van Bierbooms, die verkleed was als cliniclown, was dan ook een grote verrassing.

Op haar vijfde jaar kreeg Iris acute leukemie. Toen ze zeven was, werd ze ‘schoon’, verklaard maar afgelopen zomer ging het helaas weer mis. Speciaal voor de Clininclowns werkt de EO samen met Rico Verhoeven, André van Duin, K3 en Pleun Bierbooms hard aan een serie waarbij jonge patiënten worden verrast door hun idool die verkleed als cliniclown langs zijn gekomen.

Effect

Doel van de tv-show is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het werk van cliniclowns. CliniClowns zet zich in voor zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie. Door echt contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns voor waardevolle geluksmomenten. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst, en mensen met dementie bloeien op en voelen zich, volgens de cliniclowns, weer gezien. 

De uitzending van ‘Zet ‘m op!’is op 15 december om 20.25 uur op NPO1

Volledig scherm
Iris maakt een selfie met de cliniclowns waaronder Pleun Bierbooms. © EO

In samenwerking met indebuurt Woerden