Volledig scherm
Lisa van Zuijlen. © Missverkiezing Nederland

Is deze Mijdrechtse de nieuwe Miss Nederland?

De kansen voor de uit Woerden afkomstige Evy Markovits om Miss Nederland 2019 te worden en daarmee door te stoten tot Miss Universe zijn voorbij. De Mijdrechtse Lisa van Zuijlen zit nog wel in de top 10 mooiste vrouwen van Nederland.

Quote

Het voelt heel gek. Ik vind het heel erg gaaf en had niemand verteld dat ik meedeed

Lisa van Zuijlen

Evy Markovits eindigde deze maand ook bij die top tien mooiste vrouwen van Nederland. Maar ze heeft zich teruggetrokken uit de race omdat ze als model afspraken had met grote modemerken in het buitenland. Daardoor kan ze niet aan de verplichtingen van de Miss Nederland verkiezing kon voldoen, zo vertelt Selena Visser, woordvoerder van de Miss Nederland Organisatie die de Nederlandse Miss levert voor de Miss Universe.

De Mijdrechtse Lisa van Zuijlen zit nog wel bij de top 10 die in juni strijdt voor de titel Miss Nederland. Van Zuijlen had niet verwacht bij de laatste tien te eindigen. ,,Het voelt heel gek. Ik vind het heel erg gaaf en had niemand verteld dat ik meedeed.” Sinds 2017 is ze op televisie te zien als koffermeisje bij Miljoenenjacht. ,,Ik richt me verder op mijn studie Media, Informatie en Communicatie in Amsterdam, mijn werk als gastvrouw in de Harbour Club in Vinkeveen en ben nog niet echt met modellenwerk bezig.’’

Op de vraag of ze al over wereldvrede heeft nagedacht reageert ze: ,,Dat is heel stereotyperend, want wie wil er nou geen wereldvrede? We worden hier beoordeeld op onze onafhankelijkheid en ontwikkeling en of we ons als Miss Nederland kunnen redden, sterk en onafhankelijk in onze schoenen staan.’’

RTL maakt dit jaar een programma over de wedstrijd en legt de zoektocht naar de mooiste vrouw van Nederland vast in het programma ‘Op jacht naar de kroon’ dat vanaf 9 juni te zien is. Op 30 juni wordt bekend of Lisa van Zuylen Miss Nederland wordt.

De Woerdense Evy Markovits is inmiddels vervangen door de Rotterdamse Sharon Pieksma.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden