Volledig scherm
Burgemeester Victor Molkenboer trouwde vanmorgen Vincent de Rouw en Isa van Drie als eerste bruidspaar in het nieuwe gemeentehuis. © Marnix Schmidt

Isa en Vincent als eerste getrouwd in nieuw gemeentehuis

Toen ze drie maanden geleden hun huwelijk vastlegden, hadden ze nog geen idee dat ze een bijzondere primeur hadden. Maar Isa van Drie (27) en Vincent de Rouw (31) waren vanmorgen het allereerste bruidspaar dat trouwde in het vrijdag geopende gemeentehuis van Woerden. 

Quote

We kozen voor de dag na Pasen, zodat we een lekker lang weekend hadden

Isa van Drie, bruid

,,We kozen voor de dag na Pasen, zodat we een lekker lang weekend hadden”, legt de bruid uit. Pas toen het stel uit Woerden onlangs in ondertrouw ging, realiseerden ze zich dat ze het eerste bruidspaar zouden worden dat in het gerenoveerde stadhuis mocht trouwen. ,,Toen zei ik al dat we in de krant zouden komen”, vertelt Van Drie. ,,Wel grappig, want mijn ouders stonden in 1983 ook in de krant toen ze trouwden, omdat ze op de fiets naar het stadhuis kwamen.” De moeder van de bruid vult aan: ,,Dat was toen nog in het stadhuis op de Westdam.”

Speciaal

Vanwege de bijzondere gebeurtenis werd het stel uit Woerden getrouwd door de burgemeester. ,,Dat is heel speciaal, want dat doe ik normaal alleen voor familie en vrienden”, vertelt Victor Molkenboer. Op de vraag hoe lang ze elkaar al kennen, antwoordt de bruid: ‘bijna tien jaar’. ,,Nou, dan wordt het wel tijd hè!”, reageert de burgemeester. 

Na het officiële moment met alleen de vier getuigen, volgt vanmiddag thuis nog een klein feestje voor familie en vrienden. ,,We willen graag een huis kopen dus daar is ook veel geld voor nodig.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden