Volledig scherm
De opbouw van het Woerdens Lentefestival op het Exercitieveld in Woerden. © Woerdens Lentefestival

Kaartverkoop van Woerdens Lentefestival blijft achter

De organisatie van het Woerdens Lentefestival had gehoopt dat de tweede editie dit weekend drukker zou worden, maar de kaartverkoop valt tot nu toe flink tegen. 

,,We hadden vorig jaar duizend man op zaterdag dus we rekenden nu op meer, maar vanmiddag waren er pas een goede vijfhonderd kaarten verkocht”, vertelt organisator Egbert de Kwaasteniet. Hij hoopt dat er last-minute nog de nodige kaarten worden verkocht. Het is een kostbaar evenement om te organiseren en na de positieve reacties van de eerste editie vorig jaar, rekenden we nu op wat meer belangstelling.”

Volgens De Kwaasteniet is het Lentefestival een leuk festival met lokaal karakter en nationale allure. ,,Het is niet te massaal, maar wel professioneel en met goede artiesten, leuke aankleding, goed eten en luxe toiletten.”

Tent

Om bezoekers over te halen, zijn er zelfs extra kosten gemaakt om een grote tent neer te zetten op het Exercitieveld. De Kwaasteniet: ,,Omdat de temperatuur nog wat achterblijft en het vooral 's avonds nog erg koud is.”

Het festival begint vanavond met een avond vol rockmuziek. Daarvoor zijn in de voorverkoop 1500 kaarten verkocht. Zondag is er een gezinsdag onder de noemer Lentebok & Limo. Er is een bierproeverij, er treden bands op en er is vermaak in de vorm van een schiettent, blikgooien, rodeostier, lachspiegels en boksbalautomaten. De Kwaasteniet: ,,Mede omdat de toegang zondag gratis is, verwacht ik dat zondag echt een knaller wordt.”

In samenwerking met indebuurt Woerden