Volledig scherm
Archieffoto van kaashandel Zijerveld in Bodegraven. 70.000 kilo kaas van deze kaashandel komt op de eerste en tweede verdieping te liggen om te rijpen. © Harry Verkuylen

Kaasbedrijven uit Woerden en Bodegraven pakken prestigieuze prijzen in Italië

Kaasbedrijven in het Groene Hart zijn succesvol geweest op een internationale kaaskeuring Gold Cheese Award 2019 in het Noord-Italiaanse Bergamo.

Zijerveld Food uit Bodegraven en Treur Kaas uit Woerden sleepten samen niet minder twaalf gouden, zilveren en bronzen medailles in de wacht voor hun verschillend kaassoorten. De meeste prijzen -negen- waren voor Zijerveld.

Treur pakte bij de 31ste editie van de kaaswedstrijd in Bergamo drie prijzen. Een van de winnende kazen is de Bon Repas (bronzen medaille), vernoemd naar het buurtschap in de Krimpenerwaard. Zilver was er voor de twaalf maanden oude boerderijkaas van Treur, gemaakt op kaasboerderij Van Erk in Berkenwoude.

Zijerveld won onder meer een zilveren medaille met zijn geitenkaas Camprimera. Goud was er voor de oud-Hollandse pittige geitenkaas Amultura. Voor kaasmakers uit heel de wereld vormen de World Cheese Awards het jaarlijkse hoogtepunt. Meer dan 3000 kazen uit 42 landen namen deel aan het prestigieuze evenement. Ingewijden noemen dit het summum voor de kaassector.

In samenwerking met indebuurt Woerden