Volledig scherm
V.l.n.r. Kalsbeek-docenten Jitse Veerman en Lieke Lafleur en locatiedirecteur Han Koebrugge overhandigen de cheque aan Esther Vergeer. © Kalsbeek College

Kalsbeek College doneert 4.000 euro aan tennisser Esther Vergeer

Woerdense tennisser Esther Vergeer kwam vandaag naar het Kalsbeek College in Woerden om een cheque van ruim 4.000 euro voor haar foundation in ontvangst te nemen. 

De Esther Vergeer Foundation maakt sporten op een 'gewone' vereniging mogelijk voor kinderen met een lichamelijke beperking. 

Cluedo

De cheque bevatte een deel van de opbrengst, die de leerlingen van het Kalsbeek College tijdens een actiedag hebben opgehaald. Tijdens de actiedag maakten de leerlingen een coördinatiefietstocht en speelden ze levend Cluedo. De totale opbrengst was 13.400 euro.

De opbrengst gaat naar drie goede doelen: naast de Esther Vergeer Foundation, gaat een deel naar stichting Dovenschool Madurai en deel naar het project Ewe-Retu Kindergarden in Namibië.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

 1. Johan Derksen neemt het op voor Argon-trainer na racistische uitspraken: ‘Zou humor kunnen zijn’
  Video

  Johan Derksen neemt het op voor Ar­gon-trai­ner na racisti­sche uitspraken: ‘Zou humor kunnen zijn’

  Johan Derksen heeft het vanavond opgenomen voor Argon-trainer Ron van Niekerk, nadat de voltallige spelersgroep van de Mijdrechtse eersteklasser besloot niet met hem door te willen gaan na racistische uitlatingen van Van Niekerk tijdens een wedstrijd. ,,Het zou humor kunnen zijn. Er zijn mensen die hele cynische humor hebben”, zei Derksen in het programma Veronica Inside.
 2. Volledige spelersgroep Argon wil niet verder met trainer na racistische uitlatingen
  PREMIUM

  Volledige spelers­groep Argon wil niet verder met trainer na racisti­sche uitlatin­gen

  De volledige spelersgroep van Argon heeft besloten niet door te willen gaan met trainer Ron van Niekerk. De reden hiervoor zijn racistische uitlatingen van Van Niekerk tijdens een wedstrijd tegen de Amsterdamse club WV-HEDW afgelopen weekeinde. ‘Ga je wassen, zwarte lul’ zou een van de dingen zijn die de trainer heeft gezegd. De overgebleven spelers van de zaterdag-eersteklasser zijn met elkaar in gesprek gegaan en maakten vervolgens bij de technische commissie van de Mijdrechtse club bekend achter de zeven eerder gestopte spelers te staan.

In samenwerking met indebuurt Woerden