Volledig scherm
Lorena Wiebes is een van de kandidaten voor de titel Sportvrouw van het jaar. © photo: Cor Vos

Kandidaten sportverkiezing De Ronde Venen

Michiel Hulleman die de eerste marathon van De Ronde Venen heeft gewonnen, is genomineerd voor sportman van zijn gemeente. Hij is kandidaat samen met Ivo Galekop en Niels Immerzeel.

Galekop is dit jaar Nederlands kampioen geworden in een volledig zelf onderhouden raceauto (een VW Kever). De schaatser Niels Immerzeel is onder andere tweede geworden bij de KPN-cup Beloften en doet nu mee in de topdivisie.

Voor de verkiezing van sportvrouw van het jaar zijn ook drie kandidaten: schaatsster Melissa van Pierre. Zij won het zesbanentoernooi en debuteerde dit seizoen in de Topdivisie Dames. Kiki Bedier de Prairie doet mee met de Nederlandse en internationale top snowboarden. Zij is vierde geworden bij de Europa cup. Derde is Lorena Wiebes. De wielrenster is Europees Kampioen geworden en heeft daarnaast vele podiumplekken bemachtigd, aldus de gemeente in een toelichting.

Naar de titel sporttalent van het jaar dingen Tobias van Bruggen (kickboksen/taekwondo), Willemijn Offerman (zeilen) en Ivar Immerzeel (schaatsen). Voor sportploeg van het jaar komen Argon (zaalvoetbal), SV Veenland (tafeltennis) en FC Abcoude (voetbal 7x7). Voor het eerst is er ook de verkiezing van de sportiefste school. Om die titel strijden de Windroos uit Mijdrecht, de Piusschool uit Abcoude en de Willespoort uit Wilnis.

Theater

Tijdens de Sportverkiezingen op vrijdagavond 19 januari wordt bekendgemaakt wie de winnaars zijn binnen de verschillende categorieën. Naast lokale sportverhalen, is er die avond ook theater van het landelijke project ‘Positief Coachen’. Sportliefhebbers die live de ontknoping van de verkiezingen en de shows willen meemaken zijn van harte welkom de sportverkiezingen bij te wonen. Het programma begint om 19.30 uur en is in het Piet Mondriaan Gebouw in Abcoude. 

In samenwerking met indebuurt Woerden