Volledig scherm
In de buurt van de noodbrug bij de watertoren in Woerden is een meisje van twee met kinderwagen en al in het water gevallen. (Archieffoto) © Femke Rodenburg

Kapster redt meisje van twee uit water in Woerden

Bij de Burgemeester H.G. van Kempensingel in Woerden is vandaag een meisje van twee met kinderwagen en al in het water gereden. Voorbijgangster Miranda Haasnoot bedacht zich geen moment en sprong het water in om het kind te redden.

De oma van het meisje was bezig om de eendjes te voeren terwijl de kinderwagen langzaam maar zeker het water in reed. De oma stapte vervolgens met een been in het water, maar kon niet bij het kind komen.

Stil

Op dat moment kwam Miranda Haasnoot, de eigenaresse van kapper Miranda Hair aan de Rijnstraat in Woerden, met haar fiets aanrijden. Ze was met haar driejarige zoontje Siem Janmaat achterop onderweg naar de bibliotheek.

,,Ik reed net over de noodbrug de hoek om bij de watertoren en hoorde de oma om hulp roepen”, vertelt Miranda. ,,Ze was Brits en kon zelf niet goed zwemmen. Ik zag de kinderwagen met het kind in het water liggen en bedacht met geen moment. Ik zette mijn fiets neer en zei tegen mijn zoontje dat hij heel stil moest blijven zitten. Vervolgens sprong ik het water in.”

Watertrappelen

Quote

Gelukkig heeft het meisje er niks aan overgehou­den

Miranda Haasnoot

Het meisje was nog net niet kopje onder. ,,Maar ik had niet veel later moeten komen”, vervolgt Miranda. ,,Gelukkig kon ik haar dankzij wat watertrappelen naar de kant krijgen. Daar kon ik vervolgens staan en het meisje uit het water tillen.” Een andere mannelijke voorbijganger sprong eveneens het water in om te helpen. ,,We hebben ook de kinderwagen uit het water kunnen halen en ik heb verderop nog twee in het water drijvende schoentjes te pakken kunnen krijgen.”

Miranda had ook geholpen om de natte kleertjes van de jonge drenkeling uit te doen en een jasje geleend zodat het meisje het niet te koud kreeg. ,,Dat jasje heb ik later vandaag weer opgehaald bij de vader van het meisje. Die was uiteraard heel erg geschrokken. Maar gelukkig gaat het goed met het meisje en heeft ze er niks aan overgehouden.”

Heldendaad

Het gaat ook goed met Siem, het driejarige zoontje van Miranda. Hij had goed geluisterd en was heel stil op de fiets blijven zitten totdat zijn moeder na haar heldendaad hem uit de fiets kon tillen. Zo is het hachelijke avontuur al met al dus gelukkig goed afgelopen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Woerden