Het voertuig kwam tegen een klimrek tot stilstand.
Volledig scherm
Het voertuig kwam tegen een klimrek tot stilstand. © Petershotnews.nl

Kat protesteert hevig onderweg naar dierenarts, baasje rijdt dwars door een hek het schoolplein op

Bij een basisschool in Vinkeveen is vanochtend een auto dwars door een hek heen het schoolplein op gereden. Oorzaak? Een hevig protesterende kat, onderweg naar de dierenarts. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

Het ongeluk gebeurde bij basisschool De Schakel in Vinkeveen. De bestuurder was met zijn kat onderweg naar de dierenarts, maar het beestje sloeg op hol in de auto. De man had daardoor de auto niet meer onder controle en reed per ongeluk rechtdoor het schoolplein op en kwam tegen een klimrek tot stilstand.

Het mag een wonder heten dat niemand gewond raakte. Het ongeluk gebeurde rond 08.40 uur, dus de kinderen van basisschool De Schakel waren net binnen. Naast De Schakel zit nog een basisschool, die vanwege de coronamaatregelen afwijkende schooltijden heeft ten opzichte van De Schakel, om zodoende de drukte in goede banen te leiden. De kinderen van deze school liepen op het moment van het ongeluk nog over de stoep waar de auto door een hek reed.

Op wat materiële schade aan het voertuig en het klimrek na, liep het goed af. Ook de kat maakt het naar omstandigheden goed.

In samenwerking met indebuurt Woerden