Volledig scherm
Henk Veweij is aangesteld om de vogels te verjagen © Ricardo Smit

Kauwen uit Montfoort verjaagd

Voorlopig houden de kauwen in Montfoort het voor gezien. De overlastgevende vogels keerden de afgelopen dagen niet meer in grote aantallen terug naar ‘hun’ bomen tussen de Heeswijk en Boslaan. 

Quote

Natuurlijk evalueren we de komende weken de overlast en aanpak zodat we de balans op kunnen maken voor volgend jaar

Woordvoerder gemeente Montfoort

,,Er zijn geen klachten meer van omwonenden,” zegt faunadeskundige Henk Verweij. Gemeente Montfoort die de deskundige, net als vorig jaar inhuurde, is daarmee tevreden. 

,,Voor dit jaar zijn we, net als vorig jaar, tevreden. Natuurlijk evalueren we de komende weken met onder andere de faunadeskundige de overlast en aanpak zodat we de balans op kunnen maken voor volgend jaar'', laat een woordvoerder van de gemeente Montfoort weten. Verweij wist de vogels in twee weken te verjagen met een geluidsbox en vervelend laserlicht. ,,Liever zet ik een valk in, maar dat mag niet zomaar. Daar is ontheffing voor nodig'', liet hij eerder weten. 

,,De laser blijkt een effectief middel die past binnen wet- en regelgeving. Voor nu zien we geen aanleiding voor een andere aanpak, maar daar kan na de evaluatie verandering in komen'', zegt de woordvoerder. Verweij verwacht dat de vogels volgend jaar weer terug keren: ,,Hetzij in mindere mate, maar dan heeft de aanpak in ieder geval effect gehad.”

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden