Volledig scherm
De gemeente laat medio 2020 een kentekenonderzoek uitvoeren op de Steinhagenseweg. © Rianne den Balvert

Kentekenonderzoek op Steinhagenseweg Woerden: duidelijkheid over enorme hoeveelheid verkeer

Komende zomer laat de gemeente Woerden een kentenkenonderzoek uitvoeren op de Steinhagenseweg. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag waar de grote hoeveelheid auto’s op deze weg vandaan komt en waar ze naartoe gaat.

Het kentekenonderzoek op de Steinhagenseweg is onderdeel van grotere plannen om de doorstroming in de gemeente te verbeteren. Doordat het steeds drukker wordt op de Woerdense wegen, wil de gemeente bestaande en mogelijk toekomstige knelpunten aanpakken.

Oplossingen

Dit kwartaal worden alle knelpunten geïnventariseerd en worden mogelijke oplossingen onderzocht. De gemeente noemt het kruispunt Oudelandseweg - Spoorlaan - Utrechtsestraatweg - Polanerbaan als knelpunt en  ook de wegen rondom de turbo rotonde bij de Burgemeester Van Zwietenweg.

Alle bevindingen komen in het Meerjaren Verkeersmaatregelenplan te staan. ,,We geven aan waar we in 2021 mee aan de slag willen”, staat in een brief naar de raad. ,,Vervolgens zal het naar verwachting nog een aantal jaar duren voordat de knelpunten zijn opgelost.”

Voor sommige knelpunten zijn al wel concrete oplossingen bekend. Zo wordt de verkeersregeling op de Europabaan binnenkort vervangen om de doorstroming van en naar de A12 te verbeteren.

In samenwerking met indebuurt Woerden