Volledig scherm
Richard van de Pol (l) kreeg de fiets van Arjan Nihot dankzij de kerstwens die Gerdi van Elk voor hem indiende. © Samen voor Woerden

Kerstwensenactie van Samen voor Woerden

Samen voor Woerden houdt ook dit jaar weer in december de kerstwensenactie. Daarbij kunnen Woerdenaren een wens voor iemand anders indienen. Dit kan variëren van iets kleins dat voor een ander niet vanzelfsprekend is tot iets groters. Wie een ander iets speciaals gunt, kan deze wens tot 27 december insturen.

Vorig jaar kwamen er ruim zeventig wensen binnen. Eén daarvan was de wens van Gerdi van Elk uit Zegveld. Zij wenste voor haar dorpsgenoot Richard van de Pol dat zijn fiets werd gerepareerd, zodat hij weer vanuit Zegveld naar zijn werk in Woerden kan rijden. Omdat uit de versleten fiets van Richard weinig eer meer te behalen viel, besloot de kerstwensencommissie dat er een nieuwe fiets moest komen. Dit werd geregeld via Stichting De Terugwinning die op het voormalig Den Oudstenterrein aan de Utrechtsestraatweg fietsen inzamelen en repareren.

Van de Pol mocht zelf een keuze maken uit tientallen exemplaren. Na een testrondje koos hij een fiets uit die hij meteen mee naar huis mocht nemen.

Flyer

Wie ook een kerstwens voor iemand anders wil indienen, kan deze maand een flyer invullen van Kerstwens Woerden. De flyers zijn op veel plaatsen in Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld te vinden en kunnen ingeleverd worden bij de inzamelbakken bij de ijsbaan, verschillende supermarkten, de Bosrand of FermWerk.

Het is ook mogelijk online een wens in te vullen: www.kerstwenswoerden.nl. In januari buigt een commissie zich over alle inzendingen en wordt een keuze gemaakt welke wensen in vervulling gaan.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden