Volledig scherm
De boomlange Kevin Quint is op de linksbackpositie erg belangrijk voor Montfoort. © Orange Pictures

Kevin Quint blij met overstap van Jodan Boys naar Montfoort

RegiosportBij Jodan Boys kreeg Kevin Quint voor zijn gevoel geen eerlijke kans. De 21-jarige Gouwenaar besloot de Goudse hoofdklasser afgelopen zomer na vele jaren te verruilen voor Montfoort. Bij de eersteklasser groeide hij al snel uit tot de vaste linksback.

Een jaar geleden kon Kevin Quint ook al de overstap naar Montfoort maken. Toen koos de jonge verdediger nog één seizoen voor zijn kans te gaan bij hoofdklasser Jodan Boys. ,,Ik ging voor de tweede keer voor een plekje in het eerste elftal, maar merkte dat ik niet echt een kans kreeg", zegt Quint. De voormalig jeugdspeler van Haastrecht en Alphense Boys kwam tot een handjevol optredens in het vlaggenschip van de Gouwenaars en speelde voornamelijk in het tweede elftal. Wel behoorde hij tot de wedstrijdselectie van Jodan Boys in de achtste finales van de KNVB-beker tegen Vitesse (4-0 verlies) in het Gelredome.

Quote

Bij Montfoort drinken spelers, sponsors en supporters een biertje na de wedstrijd

Kevin Quint

Vanaf de D-pupillen kwam Quint voor Jodan Boys uit maar na twee seizoenen in de selectie koos hij voor Montfoort, waar hij uitgroeide tot de vaste linksachter. ,,Ik heb geen spijt van mijn stap naar Montfoort. Ik ben hier op mijn plek. Het is een gezellige club met een prettige sfeer en fanatieke aanhang. Jodan Boys is wat zakelijker en bij Montfoort is het wat losser en drinkt iedereen, spelers, sponsors en supporters, een biertje na de wedstrijd. De eerste klasse is een prima niveau, maar in de hoofdklasse gaat het wel iets sneller. Ik heb hard gewerkt om mijn kans te pakken. Nu moet ik hard blijven werken om deze basisplek vast te houden. Niemand krijgt van de trainer garanties op een basisplaats, maar ik beschik over veel discipline om het elke week te laten zien."

The Orange Machine draait uitstekend en won de afgelopen vijf wedstrijden op een rij. De Montfoorters maken met koploper Sliedrecht, Sportlust'46 en Nieuw-Lekkerland kans op de eerste periodetitel. ,,We gaan in eerste instantie voor een periodetitel, maar als we het spel verbeteren kan er meer inzitten. Als we deze lijn doortrekken kunnen we bovenin blijven meedoen. Over het kampioenschap durf ik geen gewaagde uitspraak te doen", zegt de hbo-student logistics engineering. ,,Als we op een achterstand komen geven we niet op. Tegen Sportlust'46 kwamen we terug tot 2-2 en afgelopen zaterdag tegen Heerjansdam gaven we een 2-0 voorsprong weg, maar wonnen uiteindelijk met 3-2. Met Marck van Baal en Denny van Loen beschikken we over twee goede aanvallers . Denny is nu zelfs topscorer van de eerste klasse."

Volksverhuizing

Quint is bekend met de jaarlijkse volksverhuizing bij Montfoort. Na elk seizoen vertrekt bijna een elftal aan spelers en worden veel jongens van buitenaf aangetrokken vanwege het gebrek aan jeugd bij de oranjehemden. ,,Daar weet ik alles van", doelt hij lachend op zijn komst. ,,We raken steeds meer op elkaar ingespeeld en worden constanter." Middenvelder Don Mimpen en verdediger Mike van Oostrom hebben net als Quint een verleden bij Jodan Boys. ,,Met beiden heb ik weleens samengespeeld bij Jodan Boys."

,,Kevin ontwikkelt goed. Het is een ambitieuze jongen die graag beter wil worden. Dat kan ook, want er zit nog veel rek in hem", zegt Montfoort-trainer Bart Schreuder over Quint, die reageert: ,,Mooie woorden. Ik hoop het waar te maken. Wel moet mij coaching van de middenvelders en aanvaller beter. Ook aan mijn opbouw moet ik nog aan werken."

Het liefst speelt Quint snel weer in de hoofdklasse. ,,Het zou mooi zijn om dat met Montfoort te realiseren. Bij Montfoort kan ik nog veel leren om dat te bereiken. Ik krijg steeds meer vertrouwen en denk dat ik er volgend seizoen wel klaar voor ben om weer in de hoofdklasse te spelen." Dat zou dan niet mét maar wellicht tégen Jodan Boys zijn. ,,Ik was laatst nog op een feestje bij Jodan Boys en volg het eerste en tweede elftal. Of ik ooit terugkeer?" herhaalt Quint de vraag. ,,Dat weet ik niet. Ik sluit het niet uit, fifty-fifty. Ik heb eerder geen eerlijke kans gekregen. Dat blijft een beetje jammer.”

In samenwerking met indebuurt Woerden