Volledig scherm
Burgemeester Petra van Hartskamp van Montfoort trouwt tijdens de ‘24 uur van Montfoort’ kinderen die verliefd zijn. © Marnix Schmidt

Kinderen kunnen trouwen in Montfoort

In Montfoort krijgen vijf kinderen binnenkort de kans om te ‘trouwen’ met hun grote liefde. Tijdens de jaarmarkt op 24 augustus kunnen zij het ja-woord geven aan bijvoorbeeld hun vader, moeder, buurvrouw of schooljuf. 

De Winkeliersvereniging Montfoort organiseert de trouwerij ter promotie van Montfoort als trouwstad. Eind september wordt het plan voor Montfoort Trouwstad gepresenteerd. ,,Kinderen die graag willen trouwen tijdens de 24 uur van Montfoort kunnen zich aanmelden”, vertelt Michel Verschoor, voorzitter van de winkeliersvereniging. 

Trouwambtenaar

Burgemeester Petra van Hartskamp van Montfoort of een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand sluiten de huwelijken. ,,In de aanloop naar de presentatie van ons plan Montfoort Trouwstad, organiseren we enkele kleine activiteiten. Zo wordt bijvoorbeeld ook tijdens Open Monumentendag iets gedaan met trouwen in Montfoort. Dan laten we mensen bij trouwlocaties in Montfoort vertellen over hun huwelijksdag.”

Anderhalf jaar geleden ontstond in Montfoort het plan om zich op te werpen als trouwstad. Ondernemers sloegen de handen ineen, om bruidsparen een complete trouwdag in het IJsselstadje te kunnen bieden.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden