Volledig scherm
Teleurgesteld kijkende kinderen van De Regenboog op het lege plein. © Rianne den Balvert

Kinderen van De Regenboog zijn boos: wij willen spelen!

Een klimtoestel waarvan elke dag 400 kinderen gebruikmaken, is weggehaald van het gemeentelijke plein aan het Kallameer in Woerden. Er komt niets voor in de plaats. De scholieren van De Regenboog moeten het doen met een leeg plein. Ze zijn boos. Ze willen een speeltoestel terug.

Een kort briefje en daarna verdween het klimtoestel in opdracht van de gemeente. Tot verbijstering van de kinderen, en de schoolleiding. ,,We zijn teleurgesteld en enorm verbaasd'', zegt directeur Hellen Schouenberg. In april is er in gesprek geweest met ambtenaren ('Zij realiseerden zich niet dat er iedere dag 400 kinderen daadwerkelijk spelen'), maar het leidde tot niets. De Regenboog trekt nu bij de gemeenteraad aan de bel, in de hoop dat die actie onderneemt.

Quote

We zijn teleurge­steld en enorm verbaasd

Hellen Schouenberg

De reden voor het weghalen. ,,Het toestel voldeed niet meer aan de veiligheidseisen'', zegt Schouenberg. ,,Dan begrijp ik dat de gemeente iets moet doen.'' Maar voor vervanging was geen geld, kreeg de school te horen. Woerden heeft zijn budget voor speeltuintjes gehalveerd. De gemeente bevestigt dat nog eens op vragen van deze krant. ,,Het is zoals het is'', zegt een woordvoerder. ,,Het was een besluit van de raad. Die moet kijken naar het verzoek.''

Schouenberg snapt dat er keuzes moeten worden gemaakt. Maar dat uitgerekend het Kallameer wordt geofferd, wil er bij de school niet in. ,,Twee jaar geleden zijn de leerlingen betrokken geweest bij het 'Uitvoeringsplan spelen in de wijk Snel en Polanen en Waterrijk'. Samen met mensen van de gemeente hebben ze door de wijk gewandeld en gekeken waar er veel gespeeld werd en waar goed en leuk spelen aan moet voldoen.'' Hij kan zich niet voorstellen dat zo'n plan alleen is gemaakt om op de plank te leggen.

Weloverwogen

De school wil een toestel terug. ,,Het gaat om het spelplezier van 400 leerlingen die hier iedere schooldag spelen. Bij de start van de school is het plein heel weloverwogen, samen met de gemeente gekozen is als school-/speelplein voor de leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 van De Regenboog.''

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden