Klaar? Actie! Nieuwe Netflixserie over sekslijnen wordt ‘gewoon’ opgenomen in Woerden
In Woerden zijn momenteel opnames gaande voor een nieuwe Nederlandse Netflixserie over sekslijnen. Een woning in het Staatsliedenkwartier is helemaal omgebouwd tot filmset voor de serie, die volgend jaar uitkomt.
Het is een drukte van belang in de normaal rustige Professor Gerbrandylaan. Parkeerplekken zijn afgezet, een grote blauwe tent staat op de stoep en een voortuin staat vol met statieven en lampen. Reden? In een leegstaand huis in de straat worden opnames gemaakt door Netflix.
,,Dit huis is verkocht, maar er kon een deal gemaakt worden met de nieuwe eigenaar en de makelaar”, zegt Vincent Elshof, die vertelt dat deze plek is opgemerkt door locatiespots. De Apeldoorner is als setbewaker aanwezig in de woning. Als er geen opnames zijn, beschermt hij de filmapparatuur. ,,Er staan spullen van twee ton binnen, dus die moeten van de verzekering bewaakt worden.”
Hoofdlocatie
De opnames voor de nieuwe serie zijn vier dagen geleden begonnen in Amsterdam en nu wordt er een paar dagen in Woerden gefilmd. Vrijdagmiddag gaan de opnames, die ‘s avonds doorgaan, verder en ook zaterdag wordt er nog gefilmd. Elshof: ,,Woerden is één van de hoofdlocaties van de serie, dus volgens mij komen we hier later nog een keer terug.”
Het gaat om de serie Dirty lines over de opkomst van de telefoonsekslijnen uit de jaren tachtig. Om deze reden is de woning dan ook helemaal omgebouwd in jarentachtigstijl. Wie een glimp naar binnen werpt, ziet inderdaad veel donkerbruin, vitrage, nepbloemen en een bloemetjesgordijn. ,,Ze zijn drie dagen bezig geweest om allemaal spullen het huis in te sjouwen”, weet een buurvrouw.
Welke acteurs erin meespelen, weet Elshof niet. ,,Namen zeggen mij niks, maar de serie komt in het voorjaar van 2022 uit.” Pieter Bart Korthuis, die meewerkte aan de eerste drie seizoenen van Penoza, is de scenarioschrijver.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM95
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
-
PREMIUMOVER DE GRENS
Kajakker Nils mikt op Olympische Spelen: ‘Dat is wel snel, maar niet onhaalbaar’
Nils Biermans is opgegroeid in Frankrijk, waar zijn ouders jaren geleden naartoe vertrokken vanuit Woerden. In het Franse bergdorpje waar zij een gastenverblijf runnen, raakten hun drie kinderen verslingerd aan typische bergsporten. Oudste zoon Nils is als kajakker inmiddels in beeld bij Franse en Nederlandse selecties.Woerden -
PREMIUM
Boskopers zijn kampioen landjepik, maar daarvoor moeten ze nu gaan betalen (of ontruimen)
Ruim vijf voetbalvelden aan snippergroen telt de gemeente Alphen en vier daarvan, 1500 perceeltjes om precies te zijn, liggen er in Boskoop. Snippergroen zijn strookjes grond die van de gemeente zijn, maar die bewoners onrechtmatig bij hun tuin of erf hebben getrokken. -
PREMIUM
Ziekenhuizen zorgen voor minder afval: ‘Steeds meer gerecycled’
Ziekenhuizen zetten figuurlijk gesproken steeds minder vuilniszakken ‘aan de straat’. Vooral het afgelopen jaar. Het St. Antonius Ziekenhuis zegt wekelijks nu 400 kilo afval minder te hebben dan een jaar eerder.Woerden -
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.
-
In Woerden bewolkt weer vanochtend
-
-
-
PREMIUM
De huizen in dit Goudse volksbuurtje krijgen nieuwe funderingen (en de manier waarop is uniek)
Zeg ‘Gouda’ en ‘fundering’ en menigeen raakt in paniek. Zo niet de bewoners van de F.W. Reitzstraat en de IJssellaan, die van hun huis een paleisje hebben gemaakt. De huizen gaan op de schop en de fundering wordt vernieuwd. Op unieke wijze. En dat zorgt voor opluchting. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger.