Volledig scherm
PREMIUM
Boven van links naar rechts: Ton Maijenburg, Jeroen van der Haven en Erik van Vliet; onder: Jurgen Vianen (links) en Jan Hilgeman. © Rianne den Balvert

Klassieke brandweerwagen uit 1936 bijna zo goed als nieuw

Na twee jaar klussen komt het einde in zicht van de grondige restauratie van de oude brandweerauto van Kamerik. ,,Hij begint al weer goed te lijken op de foto die we hebben. Als de auto in het voorjaar terugkeert van de autospuiterij, komt het einde in zicht'', Erik van Vliet.

Samen met onder andere Jurgen Vianen is hij bijna elke maandagavond aan het klussen in de brandweerkazerne aan de Mijzijde. De laatste, metaalbewerker van beroep, kan zich uitleven op het ijzerwerk dat vervangen of opgeknapt moet worden. Van Vliet: ik ben automonteur, dus laat de motortechniek maar aan mij over.'' En voor het vele houtwerk voor vloeren en wandjes, kunnen ze elke week een beroep doen op hun oud-brandweercollga Ton Maijenburg. ,,Ze hebben mij er drie maanden geleden bijgevraagd. Ik vind het leuk om te doen.'' Liefkozend gaan zijn handen over het hout. ,,Allemaal puur eiken.'' Nu nog kaal, maar binnenkort krijgt het houwerk een lakbeurt.

In samenwerking met indebuurt Woerden