ME start gerichte zoekactie verdachte gezinsdrama Lopik

UpdateIn de omgeving van Linschoten is de politie op zoek naar de verdachte van het gezinsdrama in Lopik gisteravond. Diverse politieauto’s en ook een helikopter zoeken in en boven het dorp. De ME is ook ter plaatse en start met een gerichte zoekactie. De auto van de verdachte is weggesleept voor sporenonderzoek.

De woordvoerder van de politie ontkent dat sprake zou zijn van een vuurwapengevaarlijke situatie. De verdachte is de man die gisteravond in Lopik zijn zwangere vriendin Charlotte Vlooswijk-Zwezerijen doodstak. Na het familiedrama wist de verdachte te ontkomen. De politie zegt aanwijzingen te hebben dat de man in Linschoten is. De zoekactie concentreert zich op Huis te Linschoten en omgeving. Er zijn wegen afgezet in de omgeving van het zoekgebied.

De politie rijdt af en aan in het dorp, in de lucht hangt een politiehelikopter. De Forensische Opsporing is bezig in en rondom het Linschoterbos. Er zijn speurhonden van de politie bezig, die zoeken sporen van de verdachte. Ook zijn er tientallen politiepaarden aanwezig in het gebied. De ME is ook aanwezig en start met een gerichte zoekactie. Inwoners van het dorp aanschouwen de klopjacht vanaf de M.A. Reinaldaweg.

De auto van de verdachte is gevonden in een bosperceel. Deze is weggesleept voor sporenonderzoek.

Gezinsdrama

In Lopik kwam gisteravond in een woonboerderij aan de Lekdijk een vrouw, de 34-jarige Charlotte Vlooswijk-Zwezerijen, om het leven bij een steekpartij.

Volledig scherm
De ME is aanwezig en start een gerichte zoekactie naar de verdachte. © Josh Walet
Volledig scherm
De auto van de verdachte is weggesleept. © Josh Walet
Volledig scherm
Op de Engherzandweg worden mensen tegengehouden. © Marnix Schmidt

In samenwerking met indebuurt Woerden