Volledig scherm
Koeiemart vorig jaar. © Rianne den Balvert

Koeiemart: waar parkeer je, waar plas je en hoe betaal je

Om jou optimaal voor te bereiden op hét Woerdense evenement van het jaar, heeft Indebuurt Woerden nog wat praktische info op een rij gezet. Doe er je voordeel mee. 

Fiets parkeren

Je kunt je fiets parkeren tijdens de Koeiemart in het Westdampark, aan de Wilhelminaweg/Wagenstraat, Havenstraat/Wilhelminaweg, bij het Plantsoen tegenover Friendly’s en op het Exercitieveld (bij de VIP-tent van de Nacht van Woerden). En staat het op deze plekken nou helemaal vol, dan zou je jouw tweewieler ook nog bij het station kunnen parkeren.

Auto parkeren

Als je met de auto naar de mart gaat, dan kun je die onder andere parkeren in parkeergarage Castellum. Let op: je kunt tijdens de Koeiemart niet inrijden via de Meulmansweg. Dat doe je via Oranjestraat-Wilhelminaweg-Molenstraat. Uitrijden doe je wel via de Meulmansweg.

Omdat de parkeerplaats aan de zuidzijde van het station momenteel wordt gebruikt als tijdelijk busstation (omdat de treinen naar Utrecht niet rijden), kun je daar even niet je auto kwijt. Een andere optie is bijvoorbeeld de parkeerplaats aan de centrumzijde van het station. Daar mag je op 24 oktober ook gewoon parkeren. “Of je kunt parkeren op Middelland en het stukje braakliggende terrein tussen het spoor en het oude Minkemapand. Daar kom je via de Steinhagenseweg en de Amsterdamlaan”, aldus gemeentewoordvoerder Gerold Borsboom. 

Muntjes Woerden Bruist

Voor het feest op het Kerkplein betaal je geen entree. Als je een drankje wilt kopen van de buitentaps, heb je muntjes nodig. Dit jaar zijn er twee plekken waar je muntjes kunt kopen. Eén tegenover de Petruskerk en één ter hoogte van Breuren. De buitentaps sluiten tijdens de Nacht van Woerden om 01.00 uur. De muntjes zijn ook te gebruiken bij de Marketier, de Pompier, Breuren en BijPetrus.

Muntjes vorig jaar nog geldig?

Heb je nog muntjes van Koeiemart 2017 of Koningsdag 2018? Dan kun je die voor de Koeiemart 2018 nog gebruiken. Dit zijn de oranje muntjes met Woerden Bruist erop. Een muntje kost 2,70 euro. Van dit bedrag wordt onder andere de entertainment, beveiliging en het opruimen betaald. 

Waar zijn de openbare toiletten?

Bij de parkeergarage aan de Meulmansweg, bij de Westdam, het Exercitieveld en op en rond het Kerkplein vind je openbare toiletten.

EHBO nodig?

Mocht je EHBO nodig hebben, dan kun je die vinden bij de Grand Salon van Plein 7 (oud Concordia-pand) en op het Exercitieveld. Ook lopen er EHBO’ers rond in de stad. Zij zijn te herkennen aan de Rode Kruis-outfits. Kinderen die hun ouders kwijt zijn, worden ook opgevangen in de Grand Salon.

Openingstijden supermarkten tijdens Koeiemart

Houd er dan rekening mee dat de supermarkt wat eerder sluit. De Albert Heijn is geopend van 08.00 tot 18.00 uur. Supermarkt De Rijn is tot 20.00 uur geopend. Niet alle winkels zijn open tijdens de Koeiemart. Wat nog wel even handig is om te weten: IJssalon Torino is op 24 oktober voor de laatste keer geopend dit jaar.

Gevonden voorwerpen

Alle spullen die zijn verzameld, kun je vinden bij de FietsSluis van FermWerk aan de Carrosserieweg 1 in Woerden. Doordeweeks geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Woerden