Koeiemarthit ‘Melken doe je zo’ populair op YouTube

De meezinger ‘melken doe je zo’ van de Kamerikse feestzanger Marco Kraats (26) is populair op YouTube. De gedeeltelijk tijdens de Koeiemart opgenomen clip is sinds een week meer dan 12.000 keer bekeken. Dit tot vreugde van Kraats, die een dergelijk succes stiekem al wel verwachtte. ,,Ik had alleen niet verwacht dat het zo snel zou gaan’’, vertelt Kraats enthousiast.

Quote

Er zijn nog geen negatieve reacties op gekomen. Dat is wel eens anders geweest

Marco Kraats

Het lied ‘Melken doe je zo’ is geschreven door de manager van Kraats: Maurice Huisman en de driekoppige Friese band De Suskes. ,,De Suskes zijn populair in het noorden, ikzelf wat meer in het zuiden van het land. Door deze samenwerking hopen we samen het hele land te bestrijken’’, legt Marco de tactiek uit.

De 12.000 views van ‘Melken doe je zo’ staan overigens nog in schril contrast met de laatste hit van Kraats, de feestversie van Claudia de Breij’s ‘Mag ik dan bij jou’. Deze hit is inmiddels meer dan 200.000 keer bekeken. Kraats reist al acht jaar door het land om overal een feestje te bouwen. Hij zang al eens tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, de Time Out in Gemert, de Après Skihut in Rotterdam en de Sneekweek. In 2014 en 2015 is hij door collega’s en publiek uitgeroepen tot beste opkomende feestartiest van Nederland.

Hoewel zijn laatste lied doet vermoeden, is Kraats zelf geen boer. De zanger woont samen met zijn vrouw in Kamerik waar hij twee jaar geleden vanuit Maarssen naartoe verhuisde. Wonen in het dorp boven Woerden bevalt hem uitstekend: ,,Het is hier heerlijk rustig na een avond optreden. En iedereen groet hier elkaar. Dat dorpse is erg fijn.’’ De reacties op ‘Melken doe je zo’ stromen binnen bij Kraats. ,,Er zijn nog geen negatieve reacties op gekomen. Dat is wel eens anders geweest.’’  

Volledig scherm
Marco Kraats in zijn nieuwe videoclip. © Videoclip Marco Kraats & De Suskes - Melken Doe Je Zo

In samenwerking met indebuurt Woerden