Volledig scherm
Door een storing in de Leidsche Rijntunnel staat er zo nu en dan een lange file op de A2. © AD

Komend weekend weer werk aan de A2

Komend weekend voert Rijkswaterstaat voor het achtste weekend onderhoudswerkzaamheden uit aan de A2 tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel.

 In verband met de werkzaamheden is de hoofdrijbaan het gehele weekend afgesloten voor het doorgaande verkeer tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel in de richting van Utrecht. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten, waarschuwt Rijkswaterstaat.

Het verkeer wordt via de parallelbaan van de A2 geleid. Daarnaast heeft het verkeer te maken met lokale afsluitingen. De werkzaamheden duren van vrijdag 9 augustus 19.00 uur tot maandag 12 augustus 05.00 uur 

N230

De oprit (7) Utrecht-Leidsche Rijn-Centrum is in de richting van Utrecht afgesloten. Verkeer vanuit Maarssen in de richting van ’s-Hertogenbosch wordt omgeleid via de N230 richting knooppunt Everdingen en pakt bij knooppunt Everdingen de A2 richting ’s-Hertogenbosch. Verkeer vanuit Utrecht-Leidsche Rijn-Centrum richting ’s-Hertogenbosch gaat via de Stadsbaantunnel naar oprit (8) Utrecht Papendrop van de A2 in de richting van ’s-Hertogenbosch. Verkeer vanuit de Meern/Leidsche Rijn richting Den Haag gaat via de Vleutensebaan en de N198 naar oprit (14a) Harmelen van de A12 richting Den Haag.

De omleidingen worden met gele borden aangegeven. Het asfalt op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel is na acht jaar intensief gebruik verouderd. Tijdens het groot onderhoud vervangt Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt. 

In samenwerking met indebuurt Woerden