Volledig scherm
Momenteel wordt er al hard gewerkt op het kruispunt Hollandbaan-Waardsebaan. © Rianne den Balvert

Kruispunt Stromenlaan-Waardsebaan flink op de schop

Fietsers en voetgangers kunnen over een paar weken veiliger oversteken op de Stromenlaan en de Waardsebaan in Woerden. De omgeving rond het kruispunt gaat flink op de schop na klachten van bewoners en een petitie van wijkplatform Molenvliet.

De oversteekplaats Stromenlaan-Waardsebaan zou nu te onveilig zijn voor fietsers en voetgangers. Reden voor de gemeente om de omgeving rond het kruispunt aan te pakken. Zo wordt de Waardsebaan ter hoogte van het kruispunt met de Stromenlaan verbreed. ,,Hierdoor kunnen fietsers en voetgangers voortaan in fases oversteken”, aldus de gemeente.

Vluchtheuvels

Verder worden op de Waardsebaan voor en na het kruispunt met de Stromenlaan vluchtheuvels geplaatst en komen er markeringen op de weg. En daar blijft het niet bij. De bushalte bij de Stromenlaan komt langs de rijbaan te liggen, zodat auto’s de bus niet meer in kunnen halen als deze stilstaat bij de halte. ,,Ook dat maakt de situatie veiliger.”

De aanpassingen worden uitgevoerd in februari en/of maart, aansluitend aan de werkzaamheden op het kruispunt Hollandbaan-Waardsebaan.

In samenwerking met indebuurt Woerden