Yvonne Mol met haar zoon Lex.
Volledig scherm
Yvonne Mol met haar zoon Lex. © Sander Optendrees

Laatste twee gehandicapte bewoners Reinaerde verhuizen over twee weken

De laatste twee van de in totaal zeven gehandicapte bewoners van Reinaerde verhuizen binnenkort uit Woerden. Het gaat om Lex Mol en Rick Baars. Lex gaat in eerste instantie zonder zijn vriendin Tanja naar een zorginstelling in Zandvoort, Rick heeft een plek gevonden in Katwijk. 

Tanja blijft voorlopig nog in Woerden, maar Reinaerde probeert of zij samen met Lex een plekje kan krijgen in Zandvoort. Als dat niet lukt, dan bij een andere zorginstantie elders in het land. De zeven bewoners moesten snel weg, omdat Reinaerde de zorg voor hen niet meer kan garanderen.

Volgens moeder Yvonne Mol is het bericht dat haar zoon en zijn vriendin gedwongen uit elkaar moeten, hard aangekomen. ,,Tanja heeft het heel moeilijk. Ook Lex heeft veel verdriet. Hij is heel stil en gesloten.” Mol is heel blij met de hulp van een zorgcoach, die haar uiteindelijk heeft geholpen een plek te vinden voor haar zoon. 

De moeder van Rick Baars, Tilly Baars, is zelf met de locatie in Katwijk op de proppen gekomen, vertelt ze. ,,Ik heb hier jaren geleden al eens geïnformeerd wat de mogelijkheden waren.  Rick krijgt eerst een logeerkamer maar later een eigen kamertje. Ik ben er er blij mee. Rick zelf heeft er ook een goed gevoel bij.”

In samenwerking met indebuurt Woerden