Volledig scherm
Sabrina, Dorus en Sjaak Voordouw met huisdieren Sjakie en Leila. © Rianne den Balvert

Lammetje als huisdier: 'Hij mekkert de hele dag'

De buren kijken er inmiddels niet meer van op als Sjaak Voordouw met hond Leila en lammetje Sjakie door de Lindenlaan in Woerden wandelt. 

,,Vorig jaar hadden we twee leblammetjes en om de buurt te choqueren heb ik ook wel eens voor de gein een koe mee naar huis genomen", vertelt de Woerdenaar grinnikend. Toch is het in huis nemen van Sjakie uit nood geboren. ,,Op een stukje land in Molenvliet heb ik vijf schapen lopen, maar de moeder van Sjakie bekommerde zich alleen om het eerste lammetje dat ze kreeg. Sjakie werd uren later pas geboren en vervolgens door haar door de lucht geschopt."

En dus woont Sjakie -'ik heb 'm naar mezelf vernoemd'- sinds vijf weken in een bench bij Sjaak (46), Sabrina (39) en Dorus (8) Voordouw thuis. ,,We brengen hem met de fles groot, maar inmiddels leert íe van Leila ook gras eten", vertelt Sjaak.

Hoewel Sjakie vaak meegaat met Leila uitlaten, is hij niet zindelijk te krijgen. ,,Ik heb het wel geprobeerd, maar dan staat Sjakie je letterlijk en figuurlijk schaapachtig aan te kijken", vertelt het trotse baasje. ,,Dat is wel een nadeel, hij schijt en piest overal. En mekkert de hele dag."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden