Volledig scherm
Schaapsherder Huug Hagoort laat zijn kudde een natuurgebied langs de Ruige Weide in Oudewater begrazen. © Marnix Schmidt

Lamsvlees van herder Hagoort is Groene Hart Streekproduct van het jaar

Het lamsvlees van de Schaapskooi Ottoland is gekozen tot Groene Hart streekproduct 2019. De schapen van herder Huug Hagoort waren afgelopen zomer veelvuldig te zien in Montfoort en Oudewater. 

Een deskundige jury heeft tien producten, die ter plekke door de deelnemende chef-koks zijn verwerkt in vier gerechten, in De Limonadefabriek in Streefkerk beoordeeld. Er werd gelet op producteigenschappen, presentatie en het verhaal achter het product. De jury was lovend over de kwaliteit van de genomineerde Groene Hart streekproducten. De scores lagen dan ook dicht bij elkaar. Het lamsvlees van de Schaapskooi  werd ‘in één woord fantastisch’ genoemd. 

De jury, bestond uit Frans Buijserd (burgermeester van Nieuwkoop), Marian Humme (Groene Hart catering in Bodegraven), Mischka Chel (Dutch Cuisine), Lot Piscaer - (culinair recensent) en Jan Kooijman (Groene Hart Streekproducten). Zij hebben afzonderlijk van elkaar de streekproducten beoordeeld. 

In samenwerking met indebuurt Woerden