Volledig scherm
Leerkrachten Femke Ewijk (links) en Mandy Blom tijdens het lawaaiprotest. © foto ricardo smit

Leerkrachten lopen uit bezorgdheid polonaise met kinderen

Bijna tweehonderd leerlingen van de Harmelense Sint Bavoschool liepen gisterenmiddag op luide muziek een polonaise over het schoolplein. De lawaaiactie was een initiatief van de leerkrachten. ,,We doen niet mee aan de onderwijsstaking, maar willen wel een signaal afgeven.''

Op een ludieke manier aandacht vragen voor de kwaliteit van het onderwijs. Dat was het doel van leerkrachten Mariska Oostendorp, Mandy Blom en Femke Ewijk. ,,Alles raakt de kwaliteit van het onderwijs en dat raakt ons", zegt Blom stellig. Omdat de onderhandelingen nog bezig zijn, besloten ze niet te staken. ,,Maar we wilden wel iets laten horen van onszelf."

Noodgedwongen vrij

Dat lukte letterlijk met de lawaaiactie waaraan leerkrachten en leerlingen deelnamen. Blom: ,,Helaas was alleen groep 8 er niet bij. Door een zieke leerkracht waren zij vrijdag noodgedwongen vrij. Donderdag konden we de klas intern nog opvangen, maar vrijdag lukte dat echt niet. Dit geeft ook precies de noodzaak van onze actie aan."

De leerlingen kregen vooraf te horen waarom ze in polonaise over het plein moesten. ,,Aan de kleuters heb ik uitgelegd dat we dit doen voor extra handjes in de klas, zodat ze nog beter geholpen kunnen worden en er genoeg centjes zijn voor nieuwe spullen", zegt Oostendorp.

De leerlingen deden vol enthousiasme mee. ,,De polonaise past bij Harmelen en kinderen maken graag lawaai", besluit Oostendorp.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Woerden