Volledig scherm
Quirine Lemoine © EPA

Lemoine mist finale in toernooi Solapur

Tennisster Quirine Lemoine uit Woerden is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van het ITF-toernooi in Solapur (India). De Russische Marina Melnikova was duidelijk een maatje te groot en won met 6-1, 6-2. De Woerdense tennisster had tijdens het toernooi in India tot haar wedstrijd in de halve finale nog geen set verloren.

Lemoine (foto) is komende week niet van de partij tijdens het NK tennis in Alphen. In Nieuwe Sloot is Michaella Krajicek wel één van de deelneemsters. Zij is terug na een periode van blessureleed en zal deelnemen aan het enkelspeltoernooi. Ook titelverdedigster Chayenne Ewijk doet mee in Alphen. Demi Schuurs, de beste Nederlandse dubbelspeelster, komt in actie in Alphen. Zij zal spelen met Lesley Kerhove aan haar zijde.

Bij de mannen zijn de zes hoogstgeplaatste Nederlanders op de wereldranglijst, Robin Haase, Tallon Griekspoor, Thiemo de Bakker, Scott Griekspoor, Gijs Brouwer en Alphenaar Jelle Sels aanwezig tijdens het enkelspel.

De kersverse Oudewaterse wereldkampioene Diede de Groot verdedigt haar Nederlandse titel in het rolstoeltennis in haar 'thuisbasis' Nieuwe Sloot. Het NK begint komende maandag met de kwalificaties. Ook dinsdag staan nog kwalificatiewedstrijden gepland en op woensdag wordt een begin gemaakt aan het hoofdtoernooi. Daar is Sels rechtstreeks voor geplaatst.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden