Volledig scherm
PREMIUM
© Peter Franken

Liam en Misha slaan er graag op los

EN NU IK!Kom bij Liam en Misha Puijk niet aan met voetbal. De 9-jarige tweeling uit Montfoort vindt honkbal veel leuker. Misha: ,,Je doet in het veld heel veel dingen tegelijk. De sfeer is ook leuker dan bij voetbal. Als ik in het veld sta, kan ik lekker hard gooien en slaan.''

Quote

Ik wil graag profhonk­bal­ler worden of politie­agent

Misha Puijk

Liam en Misha zitten dit jaar voor 't eerst in het pupillenteam van de Green Hearts uit Linschoten, met zestig leden de kleinste honk- en softbalclub in het Groene Hart. Bij de pupillen zijn de twee broertjes herenigd met hun zusje Milou. Zij is 11 en speelt al een jaartje bij de pupillen. De drie vormen een eenheid, zegt hun moeder Inge Puijk. Milou was blij dat haar broertjes bij haar in het team kwamen.

Liam en Misha lijken uiterlijk veel op elkaar. Liam is iets ouder, hij is een kwartier eerder geboren. Beiden zijn tenger en iets te klein voor hun leeftijd. Qua karakter en talent zijn de verschillen groter, vertelt hun moeder. Misha is in zijn reacties iets uitgesprokener dan Liam. Hij zit in groep 5 van de Hobbistee, omdat hij vanwege zijn dyslexie minder goed mee kan komen dan zijn broertje. Misha zit in groep 6.

In het honkbalveld staan ze op een verschillende plek. Liam is catcher. Hij zit achter de slagman en moet proberen de ballen te vangen die de slagman laat lopen en die terugkomen naar het thuishonk. Misha is pitcher. Hij gooit de ballen naar de slagman. Slaan doen ze beiden. En goed. Ze hebben al meerdere homeruns geslagen.

Vraag een voetballend leeftijdgenootje van Misha en Liam wie hun grote idolen zijn, geheid dat de namen Messi en Ronaldo vallen. De twee Montfoortse broertjes hebben niet echt een groot voorbeeld. Bij hen geen grote posters van beroemde honkballers boven hun bed.

In samenwerking met indebuurt Woerden