Volledig scherm
Sandra Beckerman © ANP

Liefdeswensen tegen gasboringen Groene Hart

Een valentijnsactie van de SP moet Vermilion Energy doen beseffen dat het Groene Hart niet wil dat er in deze regio naar gas wordt geboord.

Quote

Het is tijd dat Vermilion gaat luisteren naar de mensen die hier wonen in plaats van hun eigen winstmar­ges

Sandra Beckerman (SP)

In Woerden, Bodegraven en Gouda gaat de SP met speciale ansichtkaarten langs de deur. De eerste worden morgen vanaf 12.00 uur verspreid in de Dronenwijk in Bodegraven. Ook komt er een online campagne waardoor mensen deze kaart digitaal kunnen invullen. Hierbij vraagt de SP de inwoners van het Groene Hart hun liefdeswens voor Vermilion op te schrijven. Vermilion is uitgenodigd de kaarten, of liefdeswensen zoals de SP ze noemt, zaterdag 17 februari in ontvangst te nemen op een manifestatie op het Kerkplein in Woerden.

Tweede Kamerlid Sandra Beckerman die met lokale SP’ers de barricaden op gaat, heeft het schrikbeeld van deze week in Groningen op het netvlies. ,,Het is verschrikkelijk wat er maandag in Groningen is gebeurd. Dit maakt zeer pijnlijk duidelijk dat we moeten stoppen met gaswinning, niet dat we die moeten verplaatsen. Daarom voeren wij ook actie tegen de voorgenomen gaswinning in het Groene Hart. Het is tijd dat Vermilion gaat luisteren naar de mensen die hier wonen in plaats van hun eigen winstmarges.’’

In samenwerking met indebuurt Woerden