Raadslid Hendrie van Assem wijst de helikopter aan die op 240 meter hoogte boven polder Reijerscop vliegt om aan te geven hoe hoog de windmolens reiken.
Volledig scherm
PREMIUM
Raadslid Hendrie van Assem wijst de helikopter aan die op 240 meter hoogte boven polder Reijerscop vliegt om aan te geven hoe hoog de windmolens reiken. © Marnix Schmidt

Ludiek protest tegen windenergie;
‘Kijk, zo hoog zijn die 240 hoge molens’

Hoe hoog is 240 meter eigenlijk? Zo hoog worden namelijk de windmolens die mogelijk in de polders Reijerscop en Rijnenburg geplaatst worden. Maar niet als het aan de bewoners van deze polders ligt. Zaterdagmiddag hebben zij met een helikopter laten zien hoe hoog 240 meter is.

  1. Complotdenker Micha Kat (58) opgepakt in Noord-Ierland vanwege bizarre beschuldigingen

    Complotden­ker Micha Kat (58) opgepakt in Noord-Ier­land vanwege bizarre beschuldi­gin­gen

    De voortvluchtige complotdenker Micha Kat (58) is gisteravond in Noord-Ierland opgepakt op verzoek van de Nederlandse autoriteiten, bevestigt het Openbaar Ministerie in Den Haag. De omstreden vlogger hangt in Nederland een celstraf van minimaal zes maanden boven het hoofd. Onder meer het RIVM deed aangifte tegen de omstreden publicist, omdat hij al sinds het begin van de coronacrisis een hetze tegen directeur Jaap van Dissel voert. De rechter in Belfast beslist op zaterdag 7 augustus of Kat wordt overgeleverd aan Nederland.

In samenwerking met indebuurt Woerden