Raadslid Hendrie van Assem wijst de helikopter aan die op 240 meter hoogte boven polder Reijerscop vliegt om aan te geven hoe hoog de windmolens reiken.
Volledig scherm
PREMIUM
Raadslid Hendrie van Assem wijst de helikopter aan die op 240 meter hoogte boven polder Reijerscop vliegt om aan te geven hoe hoog de windmolens reiken. © Marnix Schmidt

Ludiek protest tegen windenergie;
‘Kijk, zo hoog zijn die 240 hoge molens’

Hoe hoog is 240 meter eigenlijk? Zo hoog worden namelijk de windmolens die mogelijk in de polders Reijerscop en Rijnenburg geplaatst worden. Maar niet als het aan de bewoners van deze polders ligt. Zaterdagmiddag hebben zij met een helikopter laten zien hoe hoog 240 meter is.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Woerden