Volledig scherm
Gevaarlijk fietspad nabij Mandelabrug. © Rianne den Balvert

Maatregelen tegen onveilig fietspad in Woerden

Er komen extra maatregelen om de onoverzichtelijke fietsroute over de Mandelabrug in Woerden te verbeteren. Daarover is de gemeente momenteel in gesprek met ontwikkelaar VORM en de nutsbedrijven die op het Defensie-eiland aan het werk zijn.

Omdat de nutsvoorzieningen onder het fietspad lopen, is het fietspad sinds kort versmald. Om ongelukken te voorkomen tussen fietsers en voetgangers staan er gele borden die fietsers moeten doen afstappen. Daar wordt weinig gehoor aan gegeven. 

Extra maatregelen

Hoewel ontwikkelaar VORM gisteren nog liet weten dat de werkzaamheden onder het fietspad nog zo'n vier weken duren, is nu toch besloten dat er extra maatregelen genomen moeten worden op de geliefde fietsroutes. ,,Het fietspad loopt dwars over een bouwterrein, wat zowel voor de fietsers als voor de bouwer momenteel veel hinder oplevert en leidt tot zorgen over de veiligheid”, laat de gemeente in een reactie weten. Door fietsers nog meer te attenderen op de situatie hopen de betrokken partijen dat de situatie verbetert.

Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt in februari of maart de definitieve bestrating aangelegd op dit deel van het Defensie-eiland. Dan wordt ook meteen dit deel van het fietspad definitief ingericht. Begin volgend jaar volgt meer informatie over wat dit precies betekent voor het fietsverkeer tijdens de werkzaamheden.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden