Volledig scherm
De N228 bij Montfoort, waar vorige week een man aan een 11-jarig fietsertje vroeg om bij hem in te stappen. Het betreft niet deze auto. © Ricardo Smit

Man vraagt jongetjes in Montfoort om bij hem in de auto te stappen: politie doet onderzoek

De politie is op zoek naar een man die afgelopen week twee keer minderjarige jongetjes op de fiets heeft aangesproken in Montfoort. De man vroeg de jongens om bij hem in de auto te stappen, maar de ventjes weigerden. De politie wil nu weten wie deze man is en of hij vaker heeft toegeslagen.

De eerste melding kwam afgelopen donderdag bij de politie binnen. Een 11-jarig jongetje rijdt op het fietspad langs de N228 in de richting van Heeswijk als een man in een zwart voertuig hem rond 20.00 uur aanspreekt. De jongen gaat daar niet op in en fietst meteen naar huis.

Bestelauto

Quote

Ga niet in op verzoeken die je niet vertrouwt, vertel het aan je ouders en doe zo snel mogelijk melding bij de politie

Elin van Keeken, wijkagent

Gisteren rond 17.45 uur was het opnieuw raak. Dan wordt een 9-jarig fietsertje aangesproken, als hij over de Bovenkerkweg rijdt. Een man in een zwarte bestelauto vraagt hem om in te stappen. Ook dit jongetje weigert en gaat naar huis.

Wijkagent Elin van Keeken prijst de handelswijze van de twee jongetjes. ,,Ze hebben precies gedaan wat je in zo’n geval moet doen. Ga niet in op verzoeken die je niet vertrouwt, vertel het aan je ouders en doe zo snel mogelijk melding bij de politie.”

De politie is na de twee meldingen actief op zoek gegaan naar de identiteit van deze man en wil weten wat de bedoelingen van deze man zijn. Nu roept de politie de hulp in van inwoners om zich te melden als ze een idee hebben wie hij is. Ook wil de politie weten of er meer soortgelijke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden