Volledig scherm
Marjon Oudheusden © Marjon Oudheusden

Marjon wandelt elke dag naar haar werk

Wandel naar je Werk-dagMoederdag, Vaderdag, dag van de wiskunde, dag van het Bier en ga zo maar door, voor bijna alles is er tegenwoordig wel een speciale dag. Zo ook de ‘wandel naar je werk dag’. Vandaag is het zover, iedereen wordt opgeroepen om naar hun werk te wandelen.

Volledig scherm
De route die Marjon Oudheusden loopt. © Marjon Oudheusden

Marjon Oudheusden uit Mijdrecht loopt elke dag 20 minuten naar haar werk, behalve vandaag. Ze moet naar een cursus in Nijmegen en dat is te ver om te lopen. ,,Ik loop elke dag van en naar mijn werk”, vertelt Oudheusden. ,,Naast mijn gewone baan heb ik ook nog een coaching bureau. Met die mensen ga ik ook altijd naar buiten in plaats van achter een bureau te zitten.”

In de natuur is geen dag hetzelfde. ,,Ik loop elke dag dezelfde route twee keer. Maar elke dag zijn er andere dieren, is het licht anders, ligt er sneeuw of is er zon.” De wandelaarster maakt ook vaak foto’s. ,,Op die foto’s is duidelijk te zien dat het elke dag anders is”, legt ze uit. ,,In januari heb ik bijvoorbeeld een foto gemaakt dat er sneeuw lag en er een blauwe gloed over de foto ging. Twee dagen later zonnig en een oranje gloed. Totaal anders dus.”

Oudheusden zou iedereen aanraden om veel te wandelen. ,,Als je buiten bent kom je snel tot rust. Gewoon om je heen kijken en alles in je opnemen. Ik heb altijd als slogan: buiten is het boeiend.”

In samenwerking met indebuurt Woerden