Mark uit Kamerik blikt terug op horrorvlucht: ‘Ik dacht dat het vliegtuig te pletter sloeg’

Gegil, paniek en van angst brakende passagiers in het toestel van Air Europa waarin Mark Haagen van etablissement Buitenplaats Kameryck in Kamerik zondagmiddag zat. ,,Dat gegil maakte de benauwde en angstige situatie er niet beter op’’, zegt Haagen die vanavond na een ‘normale’ vlucht wèl veilig op Schiphol landde. 

Quote

De turbulen­tie was gigantisch en hield maar niet op

Mark Haagen

De paniek in het vliegtuig sloeg zondag toe nadat de piloot boven Nederland de landing had ingezet en door de storm in enorme luchtzakken terechtkwam. Afgekoelde lucht duwde het vliegtuig omlaag. ,,Op 3000 meter hoogte zijn luchtzakken tot daar aan toe, maar op hooguit 900 meter denk je echt dat je met z’n allen te pletter slaat. De turbulentie was gigantisch en hield maar niet op. Toen het vliegtuig op honderd meter hoogte zat, trok het weer op en vlogen we terug naar Madrid.’’ 

De stewardessen probeerden de gillende passagiers nog tot bedaren te brengen, maar konden niet veel uitrichten. Voor hun eigen veiligheid moest ook het cabinepersoneel de gordels omdoen en zich schrap zetten.  Haagen filmde het hachelijke tafereel en zette de beelden online. 

In samenwerking met indebuurt Woerden