Volledig scherm
Restaurant De Beren in Woerden. © Peter Franken

Medewerkers De Beren naar ziekenhuis door vreemde lucht

Bij De Beren aan de Utrechtsestraatweg in Woerden is vandaag een vreemde lucht geconstateerd. Drie medewerkers zijn voor controle naar het ziekenhuis gegaan en het restaurant is vanavond gesloten.

De medewerkers van het restaurant, dat deel uitmaakt van een keten, hadden last van een vreemde lucht waardoor de ambulance en de brandweer werden gebeld. Uit onderzoek bleek er iets mis te zijn met de warmwaterketel. Op het moment dat de ketel werd uitgezet verdween de stank. Wanneer de ketel weer werd aangezet, kwam de lucht terug.

Veiligheid

,,De brandweer heeft gezegd dat we vanavond open konden als we de ketel niet zouden gebruiken”, vertelt de eigenaar van het restaurant Iosief Habtemicael.. ,,Op zich had dat gekund. Maar ik heb toch besloten om een avond dicht te gaan. Ook omdat onze medewerkers naar het ziekenhuis moesten. Veiligheid gaat voor alles.”

De situatie is uiteraard een behoorlijke strop voor Habtemichael, die het restaurant samen met zijn zoon runt. Zeker zo rond de paasdagen. Maar hij is vastbesloten om morgen weer gewoon open te gaan. ,,De leverancier komt langs om de warmteketel te repareren. Morgen is iedereen weer welkom.”

Hersteld

Habtemichael verwacht dat zijn medewerkers dan ook weer hersteld zullen zijn. ,,Ik heb voordat ze werden weggebracht al uitgebreid met ze gepraat en ze maakten het goed. Ze zijn echt puur uit voorzorg ter controle van de luchtwegen naar het ziekenhuis gegaan.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Woerden