Coronapatiënt op de intensive care
Volledig scherm
Coronapatiënt op de intensive care © Arie Kievit

Meer dan 250 coronapatiënten in Groene Hart

Het aantal coronapatiënten in het Groene Hart is toegenomen met 26. De teller staat nu op 257. Dat blijkt uit dagelijkse update van het RIVM van zondagmiddag.

De stijging is het grootst in Alphen en Woerden. In beide gemeenten nam het aantal patiënten met het Covid-19 virus toe met zes. In bijna alle andere gemeenten in het Groene Hart ging het cijfer met een of twee omhoog. Alleen in Kaag en Braassem en Oudewater is het aantal niet gestegen.

Als de cijfers worden omgerekend naar 100.000 inwoners per gemeente, staat Oudewater met 205 patiënten ver boven aan. Tweede in die berekening van het RIVM is buurgemeente Montfoort: 100 patiënten.

Net als de afgelopen dagen neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten, zegt het RIVM. ,,Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken.’’

Het aantal coronapatiënten in het Groene Hart
Volledig scherm
Het aantal coronapatiënten in het Groene Hart © RIVM/AD Groene Hart

In samenwerking met indebuurt Woerden