Volledig scherm
© ANP

Meld Misdaad Anoniem (M) van start in regio Woerden

De campagne Meld Misdaad Anoniem (M) is dinsdag in Woerden, Ijsselstein, Montfoort en Oudewater van start gegaan. Geheel anoniem kunnen inwoners melding doen van overvallen en inbraken, maar ook andere vormen van criminaliteit. Dit kan via telefoonnummer 0800-7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl. 

Drugscriminaliteit

De telefoontjes of mailtjes kunnen leiden tot de opheldering van moorden, verkrachtingen, inbraken, geweld, brandstichting en andere misdrijven. Maar deze campagne roept inwoners vooral op om signalen van drugscriminaliteit anoniem te melden. Die vergroten de pakkans van drugscriminelen en -handelaren.

Burgemeesters eensgezind

Quote

Voor ons is die informatie cruciaal om de drugscrimi­na­li­teit aan te kunnen pakken

Burgemeesters

Bij de start van de campagne toonden de burgemeesters Victor Molkenboer (Woerden), Patrick van Domburg (IJsselstein), Petra van Hartskamp (Montfoort) en Pieter Verhoeve (Oudewater) zich eensgezind in hun opvatting: ,,Getuigen van drugshandel durven vaak niet te melden, omdat zij bang zijn voor de gevolgen. Voor ons is die informatie cruciaal om de drugscriminaliteit aan te kunnen pakken. Daarom zijn wij erg blij dat de gemeente, de politie en Meld Misdaad Anoniem de handen ineenslaan om mensen bewust te maken van de noodzaak om drugscriminaliteit te melden, desnoods anoniem.”, klinkt het in koor. Drugshandel en –criminaliteit houden zich niet aan gemeentegrenzen. Daarom trekken de politie, de vier burgemeesters en M gezamenlijk op.

Melden werkt

Dagelijks worden er dankzij M-meldingen zaken opgelost. In 2016 stuurde het meldpunt 16.900 meldingen door naar de politie en andere partners. Mede op basis van deze M-meldingen zijn vorig jaar 2.100 verdachten aangehouden, ruim 1.270 misdrijven opgelost en 90 misdrijven voorkomen. Melden kan 24/7 via meldmisdaadanoniem.nl. Daarnaast is M zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 24.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Woerden