Het actiecomité op de oude spoordijk: v.l.n.r: Patricia, Marriët, Lydia en Kelly.
Volledig scherm
Het actiecomité op de oude spoordijk: v.l.n.r: Patricia, Marriët, Lydia en Kelly. © Marnix Schmidt

Meningen flink verdeeld over het verharden Oude Spoor Mijdrecht

Tijdens de informatieavond over het verharden van de voormalige spoordijk tussen de N212 en Mijdrecht liepen de meningen vanavond zeer uiteen. De tegenstanders boden namens meer dan 800 inwoners een petitie aan bij wethouder Alberta Schuurs.

Quote

Je kunt hiervan­daan zo naar Mijdrecht fietsen. Zonder auto’s of overig gemotori­seerd verkeer. Dat is toch geweldig?

Ralf Dressel

Veel inwoners maken zich zorgen over onveilige situaties en over het verdwijnen van ‘een uniek wandelpad waar je nog vrij met de hond kan lopen’.

Een van de aanwezigen was Ralf Dressel. Hij woont in de nieuwe wijk De Maricken en is voorstander van het plan om een deel van het huidige wandelpad te verharden zodat ook fietsers daar gemakkelijk gebruik van kunnen maken. ,,De oude spoordijk wordt op deze manier een veilige ontsluiting’’, vindt hij. ,,Je kunt hiervandaan zo naar Mijdrecht fietsen. Zonder auto’s of overig gemotoriseerd verkeer. Dat is toch geweldig? Bovendien wordt het pad niet van asfalt, maar wordt het alleen verhard. Ik vind dat de gemeente daarin juist goed naar de wensen van inwoners geluisterd heeft.’’

Tegenover hem staat Ella Hulsman - Mur. Zij is fel tegen het voorstel voor het met brem gescheiden fiets - en wandelpad over het oude spoor. ,,Dit is voor mij een uniek wandelpad’’, zegt zij. ,,Hier kunnen mijn hondjes los. Waar kan dat nog? Bovendien heb ik twee autistische zoons die hier lekker kunnen rennen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het verkeer om hen heen. Dat wil ik zo houden.’’

Aanwezigen konden ook hun reactie op het plan indienen. Deze reacties nemen b en w en de gemeenteraad mee in hun beslissing over het Oude Spoor.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden