Volledig scherm
Op het kermisterrein aan de Demmerik in Vinkeveen is een kermistent omgewaaid. © Peter Bakker

Mini-tornado in Woerden, feesttent weggeblazen in Vinkeveen

stormDe storm van afgelopen nacht heeft veel schade veroorzaakt in de regio. In Woerden is er zelfs een mini-tornado gezien en in Vinkeveen is een feesttent omgewaaid. Ook in de rest van het Groene Hart ging het er hevig aan toe.

De Woerdense Mirte Damen plaatste kort na 01.00 een foto op Twitter van de kleine tornado. Ook Justin Egberts zag het natuurfenomeen van dichtbij. ,,Ik zag wat draaien in de lucht en toen kwam er een gigantische windhoos. Vlak erna werd er veel stormschade gemeld in de regio.” 

De windhoos zorgde ervoor dat de A12 bij Woerden richting Nieuwerbrug dicht moest omdat er allerlei voorwerpen op de weg lagen. De afsluiting duurde een paar uur.

Ook waaiden er veel bomen om in Woerden. Op de Linschoterweg viel een boom, vlak voor de kruising met de Van der Valk Boumanlaan, over een sloot. Door het geweld brokkelde ook een stuk straat af en werd de sloot wat breder.

Volledig scherm
Aan de Linschoterweg in Woerden is een boom langs een sloot omgewaaid. © Justin Egberts

In Vinkeveen en in Wilnis heeft de storm veel schade aangericht. Gemeente De Ronde Venen laat weten dat hulpdiensten de hele nacht in de weer zijn geweest om ervoor te zorgen dat alle autowegen 's morgens weer geopend waren. Een omgevallen boom zorgde ervoor dat de N201 volledig werd versperd. De tent die aan de Demmerik in Vinkeveen klaar stond voor het Vinkefest raakt zwaar beschadigd door het noodweer.

Volledig scherm
storm wilnis vinkeveen © Petershotnews.nl

In de regio van Gouda heeft het urenlang geonweerd. Fotograaf Remco F. Gerritsen legde dit vast.

Volledig scherm
Hevig onweer in Gouda. © Remco F. Gerritsen

Ook de Waddinxveense fotograaf Eus Driessen schoot een indrukwekkende plaat boven zijn woonplaats. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden