Nationale ombudsman Reinier van Zutphen komt naar het gebied om te zien waar Vermilion naar gas wil gaan boren en om zich te laten informeren door de lokale politiek.
Volledig scherm
Nationale ombudsman Reinier van Zutphen komt naar het gebied om te zien waar Vermilion naar gas wil gaan boren en om zich te laten informeren door de lokale politiek. © Marnix Schmidt

Minister: Nog niets gehoord van Vermilion over gaswinning Woerden

Het ministerie van Economische Zaken heeft nog niets gehoord van het winningsbedrijf Vermilion over boringen naar olie en gas in het Papekopveld onder Woerden. Dat schrijft de minister in reactie op het verzoek van de gemeente Woerden om eens een bezoek te brengen aan de gemeente. 

  1. Deze jongeren zoeken met hun sport het gevaar op: hooipaksteken, motorcross en carbidschieten
    PREMIUM
    jong op het platteland

    Deze jongeren zoeken met hun sport het gevaar op: hooipakste­ken, motorcross en carbid­schie­ten

    Een potje tennissen of voetballen op het platteland? Voor jongeren uit de buitengebieden steeds lastiger, nu het aantal sportverenigingen in de buurt van hun eigen dorpje afneemt. Maar dat is voor Nick, Stef en René geen probleem: zij beoefenen typische, traditionele plattelandssporten. En die zijn niet ongevaarlijk. ,,Ik heb wel eens mijn sleutelbeen gebroken en mijn lever gescheurd.”