Volledig scherm
Foto ter illustratie © Robin Utrecht

Minister Van Nieuwenhuizen komt praten over overlast Schiphol

Wethouders, raadsleden en inwoners van De Ronde Venen, Bodegraven-Reeuwijk en Nieuwkoop praten volgende maand met minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) over de overlast van laag overvliegende vliegtuigen die op weg zijn naar Schiphol.

Aanleiding voor dit gesprek is een brief aan de minister van gemeenten uit het Groene Hart. Daarin vragen ze aandacht voor de stijgende lijn van klachten over het vliegtuiglawaai. 

Wethouder Kiki Hagen van De Ronde Venen noemt het belangrijk dat het gesprek in het Groene Hart zelf is, daar waar de overlast wordt ervaren. En dus komt de minister woensdag 13 november naar Bodegraven-Reeuwijk.

Tot de deelnemers aan het gesprek met Van Nieuwenhuizen behoort Cor Mastwijk uit Vinkeveen, die aan de plassen woont en zelf hinder ondervindt van de vliegtuigen. En verder wethouder Guus Elkhuizen van Nieuwkoop, vaak de woordvoerder van regiogemeenten als het gaat om de Schipholoverlast, zijn collega Jan Leendert van den Heuvel van Bodegraven-Reeuwijk en nog zeven inwoners van deze gemeenten.

In samenwerking met indebuurt Woerden