Volledig scherm
Op de afrit van de A2 naar Vinkeveen is een auto in de berm beland. © Petershotnews.nl

Misdragende automobilisten wissen sporen na ernstig ongeluk op A2

UpdateOp de A2 is vandaag bij de afrit van de A2 naar Vinkeveen een automobilist ernstig gewond geraakt. De veroorzaker van het ongeval reed door. Terwijl de politie onderzoek deed, hebben verschillende andere automobilisten vervolgens het rode kruis van de afgesloten rijstrook genegeerd.

Het ongeluk gebeurde even voor 12.00 uur. Politie De Ronde Venen meldt op Facebook dat negentien bestuurders over de afgesloten rijstrook reden en de rode kruisen op de matrixborden negeerden. Een pijlwagen van Rijkswaterstaat, twee politieauto’s en verschillende pionnen leken ook geen indruk te maken op de overtreders.

Sporen

Twee bestuurders reden zelfs tussen de pionnen door en dwars door de sporen van de aanrijding heen om de afrit naar Vinkeveen alsnog op te kunnen rijden. De politie heeft de kentekens van deze voertuigen genoteerd. De bestuurders zullen bekeurd worden.

Burgernet meldde op Twitter dat er rondom Vinkeveen werd uitgekeken naar een auto die het ongeluk had veroorzaakt. Het ging om een zwarte BMW X5. Er moet schade op de rechterzijde zitten en het kenteken van de wagen begint met PZ. Later meldde de politie dat het voertuig niet is aangetroffen en dat het onderzoek wordt voortgezet.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Woerden