Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Stooker van het bedrijf Innovendo heeft een snackautomaat ontwikkeld die volledig met je telefoon te bedienen is. © Marnix Schmidt

Montfoorter wil wereld veroveren met gezonde snackautomaat: ‘Al interesse vanuit Coca-Cola en New York’

Met je telefoon een chocoladereep uit een automaat kopen. Met die uitvinding wil Patrick Stooker uit Montfoort de wereld veroveren. De eerste vijfhonderd machines worden momenteel in China gemaakt, Coca-Cola is geïnteresseerd en in New York begint na de zomer een proef. ,,Ik wil hiermee de wereld veroveren.”

Iedereen kent ze: de ‘snoepautomaten’ in scholen, zwembaden en stationshallen. Je gooit er wat muntgeld in en daar is je zakje chips of chocoladereep. Deze zogenoemde vending machines zijn volgens Patrick Stooker (32) niet meer van deze tijd. ,,Wie heeft er tegenwoordig nog muntgeld op zak of überhaupt nog een portemonnee bij zich?”

Gefascineerd door de ouderwetse werking van deze machines en gezondere voeding, bedacht Stooker een alternatief: de Junea. ,,In mijn vorige bedrijf hadden we zo’n ouderwetse kartonnen snackbox waar je een euro in een bakje doet en dan wat lekkers kunt pakken.” Een leuk concept, vindt Stooker, maar wel met wat minpunten. Zo gaat het uit van eerlijkheid van de werknemer. ,,Maar zelfs in kleine bedrijven blijken er wel eens knopen en paperclips in plaats van muntgeld in het bakje te zitten.”

Quote

Terwijl ik op dat moment met gezonde voeding bezig was, zat ik toch steeds uit die snackbox te pakken als ik ’s middags trek kreeg

Patrick Stooker, bedenker van slimme snackautomaat Junea

In samenwerking met indebuurt Woerden