Het scholencomplex aan de Van Damstraat in Montfoort, waar de Howiblo, Heeswijkschool en Graaf Jan van Montfoortschool huizen, is volgens de gemeente hoognodig aan vernieuwing toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Het scholencomplex aan de Van Damstraat in Montfoort, waar de Howiblo, Heeswijkschool en Graaf Jan van Montfoortschool huizen, is volgens de gemeente hoognodig aan vernieuwing toe. © Hans Roggen

Montfoortse basisscholen moeten nóg langer wachten op nieuwbouw

De geplande nieuwbouw van het scholencomplex in Montfoort naast sporthal Hofland is van de baan. Hoewel de gemeenteraad ruim vier jaar geleden al instemde met de bouw, blijkt de locatie nu te krap. Hierdoor moeten de leerlingen van drie Montfoortse basisscholen nog minstens twee jaar uitzitten in hun verouderde gebouw aan de G. Van Damstraat. 

Het scholencomplex moet ruimte bieden aan de bijna zeshonderd leerlingen van de Hobbitstee, Howiblo en Graaf Jan van Montfoortschool. In het gebouw zijn ook een kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en mogelijk de bibliotheek bedacht. Hoewel de raad in september 2017 al 7,5 miljoen euro beschikbaar stelde voor de bouw van een bijna energieneutraal schoolgebouw naast sporthal Hofland aan de Bovenkerkweg, is de locatie toch niet geschikt.

In samenwerking met indebuurt Woerden