Volledig scherm
Ook burgemeester Maarten Divendal krijgt het drukker na het vertrek van wethouder Marja Becker. © Marlies Wessels

Na vertrek wethouder Becker krijgt ook burgemeester Divendal het drukker

Niet alleen de wethouders van De Ronde Venen krijgen het na het vertrek van wethouder Marja Becker drukker, ook burgemeester Maarten Divendal krijgt er een taak bij. Hij neemt ‘cultureel erfgoed’ van haar over.

Becker, van de Seniorenpartij, is afgelopen zondag uit het college gestapt omdat zij de verhoudingen met de gemeenteraad ‘onwerkbaar’ achtte. De overgebleven coalitiepartijen CDA, VVD en D66 besloten daarop gewoon verder te gaan omdat er toch een meerderheid in de raad bestaat. 

Er wordt geen nieuwe wethouder aangetrokken. Het betekent dat de drie wethouders en de burgemeester het de komende raadsperiode drukker krijgen. CDA’er Rein Kroon krijgt er in ieder geval ‘maatschappelijk vastgoed’, natuur en de grondexploitaties van nieuwbouw De Maricken en het stationsgebied bij. VVD-wethouder Alberta Schuurs krijgt gezondheid, ouderenbeleid en cultuur in haar schoot geworpen en Kiki Hagen van D66 mag zich verheugen op de extra portefeuille ‘afval en riolering’.

Eerder zei fractievoorzitter Meindert Brunia van D66 dat bij de verdeling van de taken zoveel mogelijk is gekeken of die bij de bestaande portefeuilles van de wethouders aansluiten.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden