Ingeborg den Boggende en Joost Roede van VTC Woerden voor de Thijs van der Polshal. Ze hebben een brief geschreven naar de gemeente over de huurverhoging van de sporthallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ingeborg den Boggende en Joost Roede van VTC Woerden voor de Thijs van der Polshal. Ze hebben een brief geschreven naar de gemeente over de huurverhoging van de sporthallen. © Rianne den Balvert

Na zwaar coronajaar óók nog een forse huurverhoging: Woerdense sportclubs vrezen ledenverlies

Woerdense sportclubs verzetten zich tegen de ‘exorbitante’ verhoging van de zaalhuur, die in 2022 in gaat. De verenigingen hebben dit seizoen vanwege corona al veel moeite het hoofd financieel boven water te houden. En dan komt daar volgend jaar nog hogere kosten voor het gebruik van de sporthal of gymzaal bovenop. Dat deze huurverhoging leidt tot een hogere contributie voor de leden, is onvermijdelijk.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Woerden

 1. Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek
  Play

  Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek

 2. Braziliaanse president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronadoden'
  Play

  Braziliaan­se president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronado­den'