Open dag op naturistencamping De Wilgenborgh in Waverveen. Dirk van Amen (links, 60) staat al op de camping sinds begin mei samen met zijn vrouw. Hij is al 34 jaar naturist. Ook op de foto: Wim Henzen (57) is al zijn hele leven onbewust naturist, maar sinds 9 jaar lid van de NFN.
Volledig scherm
PREMIUM
Open dag op naturistencamping De Wilgenborgh in Waverveen. Dirk van Amen (links, 60) staat al op de camping sinds begin mei samen met zijn vrouw. Hij is al 34 jaar naturist. Ook op de foto: Wim Henzen (57) is al zijn hele leven onbewust naturist, maar sinds 9 jaar lid van de NFN. © Marlies Wessels

‘Nakation’ is de nieuwe vakantietrend: ‘Arm of rijk, dik of dun, hier maakt het niets uit’

Vergeet de hippe Ibiza-camper of op de bonnefooi de rugzak ombinden. ‘Nakation’, lijkt een nieuwe vakantietrend. Naked dus, oftewel naaktrecreatie. Dat is in: 2,5 miljoen Nederlanders doen het wel eens. Merken ze daar ook wat van bij Naturistenvereniging De Wilgenborgh in Waverveen? Verslaggever Rosanne Kok nam een kijkje op de open dag. 

14 reacties

 • Leontine Van amen

  1 jaar geleden
  Ik ben een van die oude enge mannetjes op de foto. Persoonlijk vind ik het jammer dat de journalist zich niet heeft ingelezen in het naturisme. Dan had zij kunnen svhrijven dat al de natuur/milieu en respect issues die afgelopen maart de verkiezingsprogramma's van vele partijen sierden, dit al sinds de start al hoog in het naturisme vaandel staat. Het blootzijn is slechts een deel van het naturist zijn. Een gemiste kans voor een krant die pretendeerd goed onderlegde artikelen te brengen.
 • Cornelis van den Blink

  1 jaar geleden
  Liever naakt dan namaak.
 • Piet van van Eijk

  1 jaar geleden
  Ik kan mij nog een situatie herinneren, Had beurs in het vakantie park Slagharen, en daar was de accommodatie van een zwembad en een sauna Heren/ Dames apart , ik stapte in de ochtend de sauna in keek niet of ik wel goed zat maar wel uit gekleed, op eens een hoop gegil bleek ik in de dames te zitten en deze dames droegen in de sauna een badpak anno 1930. achteraf realiseerde ik mij slagharen lig vlakbij Staphorst ,
 • Lianne Van schoten

  1 jaar geleden
  Loop in de sauna ook naakt vind die badpakken dagen echt niks. Mensen bekijken je meer als je een badpak aan hebt. Allemaal in je blootje voelt vrij en niemand kijkt naar je uiterlijk omdat iedereen bloot is Mensen zijn erg preuts tegenwoordig je word ook naakt geboren.
 • Astrid Beek

  1 jaar geleden
  "Geen strakke, plakkerige kleding." "... gewoon jezelf te zijn zonder je zorgen te maken om uiterlijkheden." "... mij niet druk hoef te maken om wat ik aan doe." Deze mensen hebben duidelijk een goed kledingadvies nodig, dan is hun vakantie voortaan niet meer beperkt tot naaktcampings.