Volledig scherm
Aankomst bij examengala. Foto ter illustratie. © Marnix Schmidt

‘Niet bijwonen examengala Kalsbeek Woerden gevolg ernstige misdragingen’

Dat een aantal examenkandidaten van het Kalsbeek College volgende week het examengala niet mag bijwonen, zou het gevolg zijn van een uit de hand gelopen examenstunt.

Dat blijkt uit reacties op het AD-artikel waarin staat dat de ouders van een leerling van de locatie Bredius (mavo, vmbo) donderdag naar de rechter stappen om toegang tot het slotfeest af te dwingen.

Volgens Facebook hebben meerdere leerlingen van de Woerdense middelbare school zich misdragen en ook vernielingen gepleegd. ,,Ouderen bedreigen en met meel en eieren besmeuren hoort ook niet. Te gek voor woorden dat buurtbewoners de straat niet meer op durfden’’, luidt een van de reacties. En: ,,De directe heeft stappen ondernomen tegen de leerlingen die hierbij waren. Dit hebben ze niet lichtzinnig gedaan. Of je nu iets hebt gedaan of niet, je was erbij.’’

Uitgescholden

Een ander zegt in een reactie hier op: ,,Bij het uitlaten van de hond werden wij, op de laatste dag van het schooljaar examenklas, bestookt met vuurwerk, eieren enzovoorts. Een normaal gesprek kon je niet met ze aangaan want je werd alleen maar uitgescholden.’’ Ook zouden ruiten zijn ingegooid.

Of meer leerlingen niet naar het eindexamenfeest mogen is niet bekend en ook niet of eventueel hun ouders zich hebben neergelegd bij de beslissing van de directie van de school. Paul Verkade, directeur van de locatie Bredius van het Kalsbeek College wilde eerder deze week niet reageren op de achtergrond van het kort geding.Op het eventueel uit de hand gelopen zijn van de laatste schooldag van examenleerlingen wil hij evenmin reageren.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden