Volledig scherm
Partyschip Sweet Caroline gaat historische rondvaarten verzorgen in Woerden. © Woerden Marketing

Nieuwe boot in Woerden voor historische verhalen

De Sweet Caroline gaat vanaf volgende week door de Woerdense Singel varen voor rondvaarten. De zogenoemde ‘Story Boat’ vervangt het Romeins Schip dat vorig najaar voor het laatst door Woerden voer.

Door een gebrek aan vrijwilligers, moesten de rondvaarten met het Romeins Schip na vorig seizoen stoppen. Met het verdwijnen van het schop, verdween ook de mogelijkheid om historische verhalen over de Romeinse geschiedenis in Woerden te vertellen. Een werkgroep ‘Historisch varen’ heeft daarom alternatieven onderzocht. Hoewel er nog geen historische replica is gevonden, kunnen er vanaf maandag wel weer rondvaarten gemaakt worden door Woerden. Dit gebeurt op partyschip Sweet Caroline. De in 1964 gebouwde boot, met een dak van een klassieke trolleybus, biedt plek aan maximaal 35 personen.

Schippersechtpaar

Terwijl de werkgroep op zoek was naar een geschikt schip om het Romeinse verhaal te vertellen, meldde zich een schippersechtpaar bij Woerden Marketing. Zij informeerden naar de mogelijkheden om rondvaarten te maken in Woerden met hun schip. Daaruit ontstond het plan om samen te gaan werken met VVV Woerden, Gilde Woerden, Stadsmuseum Woerden en de gemeente.

Andrew en Carolien de Ruiter, eigenaren van de Sweet Caroline, besturen de boot tijdens de 45 minuten durende rondvaart. Bij mooi weer kunnen het dak en de ramen van de boot open, waardoor de boot heel het jaar door kan varen. Op de boot is ook een toilet en een kachel aanwezig. Tijdens de rondvaarten vertellen gidsen van het Gilde verschillende historische verhalen aan de opvarenden. Het plan is om dit arrangement in de toekomst uit te breiden met rondleidingen in het Stadsmuseum, door de stad en in het Kaaspakhuis.

Komende maandag om 14.00 uur worden de eerste proefvaart met de Story Boat gemaakt. Daarbij zijn alle betrokken partijen aanwezig. maken burgemeester Victor Molkenboer en wethouder Arjan Noorthoek zullen de Story Boat dan dopen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden